Forum POMOC Strona Główna POMOC
wsparcie techniczne dla phorum.pl
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak dodać film z YouTube?

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB3
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alen
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 16

PostWysłany: Wto Lis 25, 2008 23:59    Temat postu: Jak dodać film z YouTube? Odpowiedz z cytatem

Jak dodać film z youtube na forum? Wiem że jest to chyba możliwe tylko nie wiem jak to zrobić oto przykładowy kod:
Kod:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

_________________
Alen
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym celu należy zdefiniować własny BBCode. Poniżej zamieszczam linki do stosownych instrukcji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alen
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 16

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 00:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z otrzymaną informacją dodałem niżej wymienione kody do BBCode w dziale PISANIE/BBCode/Dodaj BBCode'a

Kod:
Sposób użycia BBCode’a

Tutaj możesz określić jak używać BBCode’a. Zamień wszystko, co ma wpisać użytkownik, na odpowiedni token (patrz niżej).

Przykłady:

[podswietl={COLOR}]{TEXT}[/podswietl]

[font={SIMPLETEXT}]{TEXT}[/font]


wpisałem

Kod:
[youtube]{text}[/youtube]


następnie

Kod:
Kod HTML

Tutaj możesz zdefiniować kod HTML służący do zastąpienia tego BBCode’a. Nie zapomnij zastosować tokenów podanych w polu „Sposób użycia”!

Przykłady:

<span style="background-color: {COLOR};">{TEXT}</span>

<span style="font-family: {SIMPLETEXT};">{TEXT}</span>


wpisałem

Kod:
 <script>swfy("{text}");</script>


Wcześniej wstawiłem również te z polskiej wersji

Kod:
BBCode pozwalający na wyświetlanie filmików z serwisu YouTube w poście. Sposób użycia BBCode’a

[youtube]http://{TEXT1}youtube.com/watch?v={TEXT2}[/youtube]

Kod HTML

<object width="425" height="344">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{TEXT2}&hl=pl&fs=1">
</param>
<param name="allowFullScreen" value="true">
</param>
<param name="allowscriptaccess" value="always">
</param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/{TEXT2}&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
</embed>
</object>


I też nic mi nie działa.
Próbowałem różnych sposobów i niestety.

W taki sposób umieszczałem informacje na forum i zamiast filmu
otrzymywałem tylko text Sad

Kod:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[flash=]<object width="425" height="344">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1">
</param>
<param name="allowFullScreen" value="true">
</param>
<param name="allowscriptaccess" value="always">
</param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/Zyposew9S9Y&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
</embed>
</object>[/flash]

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

[html]
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
[/html]

now add a new bbcode as follows for youtube

Code: Select all

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Next add the html replacement for the youtube bbcode

Code: Select all
<script>
swfy("<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AHlUtvtWcg&hl=pl&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>");
</script>


Przypuszczalnie robię jakiś głupi błąd, ale sam nie dam rady Smile
_________________
Alen
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trudno mi przeanalizować, co dokładnie powoduje błąd, ale sugeruję usunięcie wszystkich wprowadzonych ostatnio zmian i ponowne skrupulatne wykonanie instrukcji polskiej. Proszę nie wykonywać dwóch instrukcji, to znaczy polskiej i angielskiej na raz. One dotyczą tego samego i dają w rezultacie ten sam efekt.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alen
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 16

PostWysłany: Czw Lis 27, 2008 23:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale czy skopiowany kod z youtube należy wstawiać w określonych znacznikach np [html] ?
Czy też wystarczy dodać sam kod na forum by zamiast niego ukazał się film?
_________________
Alen
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Pią Lis 28, 2008 17:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, należy używać zdefioniowany BBCode, na przykład:
Kod:
[youtube]http://{TEXT1}youtube.com/watch?v={TEXT2}[/youtube]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Alen
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 16

PostWysłany: Nie Lis 30, 2008 20:27    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

Działa - wielkie dzięki
_________________
Alen
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Pon Gru 01, 2008 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Krzysiekifa
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 34
Skąd: Nie skąd tylko po co?

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 13:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam podobny problem i nie wiem co robię źle Crying or Very sad
Jak bym nie wstawiał tych kodów filmy nie działają. Crying or Very sad

Wszystkie inne kody działają a ten nie, czy jest jakiś sposób na to?


Ostatnio zmieniony przez Krzysiekifa dnia Wto Sty 06, 2009 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 22:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedyne co mogę zasugerować to BARDZO uważne prześledzenie instrukcji, gdyż jest ona poprawna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Velwet



Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 1

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie kopiuj linku, UMIEŚĆ tylko ten URL podany wyżej
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sugeruję zwrócić uwagę, aby nie wpisywać niepotrzebnych spracji na początku lub końcu adresu URL!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grzegorz B.



Dołączył: 07 Sie 2009
Posty: 1

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam za odkopywanie tematu ale znalazłem łatwiejszy sposób na wstawianie filmików z YouTube za pomocą BBCoda [flash]:

1. Wchodzimy na YouTube i wybieramy interesujący nas filmik.
2. Kopiujemy tekst zaznaczony na obrazku poniżej

3. Na forum wpisujemy:
Kod:
[flash=425,344]tu_wklejamy_tekst_i_ZOSTAWIAMY_jeden_z_adresów_przedstawionych_poniżej_na_rysunku_bez_cudzysłowów[/flash]


czyli w moim wypadku:
Kod:
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/c0186hRd-tY&hl=pl&fs=1[/flash]


To wszystko. Liczę, że pomogłem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Pią Sie 07, 2009 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękujemy za trafne rozwiązanie! Oczywiście należy pamiętać, że administrator forum musi wcześniej zezwolić na używanie kodu [flash].
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB3 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POMOC  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group