Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiekifa pierwszy stopień wtajemniczenia

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 12:05 Temat postu: Logowanie automatyczne |
|
|
Co to jest że trzeba na forum logować się za każdym razem?
Nie działa opcja >Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie< jak zrobić żeby działało?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator Redakcja phorum.pl

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 14:41 Temat postu: |
|
|
Opcja działa, ale aby można było z niej korzystać należy zadbać aby przeglądarka zachowywała pliki cookie.
Tak więc w przypadku korzystania z trybu incognito (Google Chrome lub Internet Explorer) opcja ta nie będzie dostępna.
Podobny efekt przyniesie rownież wyczyszczenie pamięci podręcznej, i w rezultacie konieczne będzie ponowne zalogowanie się do systemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 20:44 Temat postu: |
|
|
Tak ja to wszystko wiem ale ja jadę na Mozilli Firefox i na wszystkich forach a jest ich kilka opcja mi działa bez zarzutu a na jednym nie i to nie tylko ja mam z tym problem, na forum jest ponad 1000 userów i wszyscy piszący się skarżą. Więc myślę że może coś w ustawieniach ciasteczek jest nie tak ale sam tego nie ogarnę.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 10:18 Temat postu: |
|
|
W panelu administracyjnym jest możliwość wyczyszczenia pamięci podręcznej forum.
Proszę sprawdzić, czy to nie rozwiąże problemu. Nie mieliśmy dotychczas tego typu zgłoszeń. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 13:58 Temat postu: |
|
|
Pomogło jest wszystko dobrze.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 11:08 Temat postu: |
|
|
Niestety mechanizm cache czasem w sposób zupełnie nieoczekiwany płata takie figle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdminSM
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 11:10 Temat postu: |
|
|
Ja także mam problem z logowaniem, jednak nie tyle automatycznym co jako Admin forum, do Panelu Administracyjnego. Gdy zaloguje sie jako Admin, klikam Panel Administracyjny i klikam zaloguj, po czym pokazuje, ze logowanie przebiegło pozytywnie i przenosi mnie Niby do panelu ale zamiast panelu widzę ponownie okno Zaloguj, i tak w kółko:( Ponadto, zaczyna mi sie pokazywać absurdalna informacja, że nie posiadam uprawnień Administratora... Jak mogę zaradzić temu problemowi? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 12:20 Temat postu: |
|
|
Sugeruję wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki oraz plików cookies. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdminSM
|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 13:19 Temat postu: |
|
|
Administrator napisał: | Sugeruję wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki oraz plików cookies. |
Wykonałem powyższą wskazówkę, jednak nadal występuje problem. Forum uważa, że nie mam uprawnień Próbowałem z innego komputera i z każdego wychodzi info. "Nie masz uprawnień administratora więc nie możesz zalogować się do panelu administracyjnego". Irytuje mnie ta sytuacja, ponieważ nie mogę nic zmienić na forum, ani dodać nowych moderatorów. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 10:28 Temat postu: |
|
|
Jaki jest adres forum oraz nazwa użytkownika? Czy w przeglądarce jest zapisane hasło? |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdminSM
|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 12:34 Temat postu: |
|
|
adres forum to: www.smjj.phorum.pl login: administrator. Hasło zostało wyczyszczone w moim komputerze i ponownie wpisane. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 19:08 Temat postu: |
|
|
Czy na forum jest inny użytkownik z uprawnieniami administracyjnymi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdminSM
|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 10:18 Temat postu: |
|
|
Administrator napisał: | Czy na forum jest inny użytkownik z uprawnieniami administracyjnymi? |
Jak już wcześniej pisałem, nie ma nikogo dodanego jako administrator ani moderator, ponieważ nie zdążyłem tego zrobić Jestem po prostu sam w grupie Administratorów jako lider i nic więcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 11:37 Temat postu: |
|
|
Ponieważ forum jest nowe i w zasadzie nie zawiera żadnej treści to najszybszym rozwiązaniem będzie założenie go od nowa.
W innym wypadku zgłoszenie zostanie przekazane do działu technicznego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
warladin trzeci stopień wtajemniczenia

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|