Forum POMOC Strona Główna POMOC
wsparcie techniczne dla phorum.pl
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

BBcode wyświetlający status serwera

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB3
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Matheusss



Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 2

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 10:33    Temat postu: BBcode wyświetlający status serwera Odpowiedz z cytatem

Zrobiłem nowe BBcode takie jak hr,czy del wszystko ładnie i sprawnie działa. Szukałem na witrynie google rozwiązania, całe 2 dni ale nie znalazłem wieć zgłaszam się do Was Koledzy i Koleżanki. Chciałem zrobić nowy BBcode, zakładam forum na temat publikacji serwerów Muonline.

Potrzebny jest mi BBcode, np: [serwer]IP[/serwer]
gdzie po wpisaniu przez użytkownika IP serwera, będzie pokazywać automatycznie krótką informacje w postaci Online lub Offline
Nie mogę sobie z tym poradzić, próbowałem bez skutku.A powiem że nie jestem również jakiś że tak ujmę kolokwialnie "oblatany" z tematem BBcode.

Znalazłem takie skrypty w sieci jak:
Kod:

<?
$ip = "youriphere";
$port = "yourporthere";
if (! $sock = @fsockopen($ip, $port, $num, $error, 5))
echo '<B><FONT COLOR=red>Offline</b></FONT>';
else{
echo '<B><FONT COLOR=lime>Online</b></FONT>';
fclose($sock);
}
?>


Chciałbym podać nie konrekty przykład, ale w przyszłości lub jeśli ktoś wie teraz uzyskać taki status:

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 13:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podany kod to nie BBCode. Jest to skrypt w PHP weryfikujący czy serwer jest dostępny, ale w takiej formie nie może on zostać umieszczony na forum.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Matheusss



Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 2

PostWysłany: Sro Paź 28, 2009 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak wiem, BB code wyglada Tak [xxx][xxx]. Chodzi mi o to jakby ktos na podstawie tego skryptu PHP, czy też nie mógł podac (jesli sie da) kod HTML bym mógł wstawic taki BBcode na forum.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykro mi, ale nie znam gotowego rozwiązania tego typu. Nie sądzę, aby udało się to osiągnąć przy użyciu tylko BBCode.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB3 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POMOC  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group