Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
4dr14n
|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 08:30 Temat postu: Prywatność forum |
|
|
Jestem tu całkiem nowy i dopiero co założyłem moje pierwsze w życiu forum. Czytałem już na forum na temat tego, jak go skonfigurować, ale nie znalazłem jakiegoś jednego tematu opisującego wszystkie funkcje w panelu administracyjnym; jedynie to http://pomoc.phorum.pl/viewtopic.php?t=655. Założyłem swoje forum na phorum.pl, bo przeczytałem, że istnieje możliwość ograniczenia do niego dostępu. Konkretnie mówiąc chciałbym, aby forum mogli czytać tylko użytkownicy zarejestrowani. Natomiast żeby nikt niezalogowany/niezarejestrowany nie mógł czytać jego zawartości. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie takiej opcji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator Redakcja phorum.pl

|
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 08:23 Temat postu: |
|
|
Zgadza się, forum może zostać skonfigurowane tak, aby jego zawartość była widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. W tym celu dla każdego tworzonego działu na forum należy odpowiednio skonfigurować uprawnienia. Krótki opis działania uprawnień jest dostępny we wskazanym wyżej temacie w punkcie 3. Sugeruję zalogowanie się do panelu administracyjengo oraz przejście do zakładki "Dostęp do działów" zgodnie z umieszczoną tam instrukcją. W opisanym przypadku należy ustawić dostęp "Tylko dla zarejestrowanych". |
|
Powrót do góry |
|
 |
|