Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3333
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 18:08 Temat postu: Problem z forum (could not connect to the database) |
|
|
phpBB : Critical Error : Could not connect to the database
Bardzo proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator Redakcja phorum.pl

|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:30 Temat postu: |
|
|
Opisane problemy wynikają z chwilowego przeciążenia niektórych serwerów. Staramy się tak rotować fora pomiędzy serwerami, aby problemy te były jak najmniej uciążliwe. Nie mniej jednak aktualnie prowadzimy prace mające na celu wdrożenie istotne zwiększenie wydajności całej pratformy, co definitywnie rozwiąże tego typu problemy. Jednak ze względu na złożoność tego procesu jest to kwestia najbliższych kilku tygodni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: Wto Sty 11, 2011 16:29 Temat postu: |
|
|
Ufffff po długich staraniach udało mi się tutaj zalogować
Cytat: | phpBB : Critical Error
Could not connect to the database |
Taki często występuje komunikat przy próbach logowania czy samego wejścia na jakiekolwiek forum. Zdarza się, że przekierowuje na główną stronę phorum.pl
Administratorze trzymamy kciuki i liczymy na szybką naprawę tego problemu  _________________ http://ciaza.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:27 Temat postu: |
|
|
Jest to typowe zachowanie w sytuacji, gdy system jest chwilowo przeciążony.
Aktualnie pracujemy nad rozwiązaniem tego typu problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bogdan667 pierwszy stopień wtajemniczenia

|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 16:20 Temat postu: |
|
|
Pytanie do reszty czy na innych forach tez występują problemy? _________________ bogdan39.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Sty 15, 2011 21:13 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z udzielonymi wcześniej informacjami nasi administratorzy wprowadzili stosowne modyfikacje, przez co wydajność systemu została znacznie podniesiona. Powinno to rozwiązać problemy z dostępem do forów, które były do nas zgłaszane w ciągu ostatnich dni. Przy okazji wprowadzone zostały dodatkowe zabezpieczenia antyspamowe, które powinny znacznie ograniczyć liczbę niechcianych wiadomości. Za utrudnienia, które miały miejsce w ciągu ostatnich dni najmocniej przepraszamy. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 20:57 Temat postu: |
|
|
Użytkownicy z Angli w ogóle nie mogą wejść. Natomiast z Polski mam sygnały ze odpalenie strony to około 3 min.
Ja też nie mogę się szybko zalogować, myślałem ze komputer mi pada. Proszę o natychmiastowa pomoc. _________________ bogdan39.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 10:22 Temat postu: |
|
|
Dostęp z Polski nie jest w żaden sposób zakłócany, więc tego typu problemy nie powinny już występować. Natomiast ruch przychodzący z zagranicy jest filtrowany, gdyż jego zdecydowana większość to boty odpowiedzialne za spam. Nie mniej jednak dziękujemy za zgłoszenie. Zostało ono przekazane naszym administratorom celem zdiagnozowania i wyeliminowania tego typu problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 19:02 Temat postu: |
|
|
Jest lepiej. Wielkie dzięki. Jak byście tam mogli jeszcze ciut podciągnąć to było by super. Kamień spadł mi z serca to były ciężkie chwile. _________________ bogdan39.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 10:18 Temat postu: |
|
|
Nasi administratorzy cały czas monitorują sytuację i wprowadzają drobne usprawnienia. Powinno być lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
foremka
|
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 21:43 Temat postu: |
|
|
Witam,
zgłaszam problem z wejściem na forum użytkowników z poza PL /USA, UK, NL/
było już OK, ale dzisiaj znowu problem się pojawił
dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 10:20 Temat postu: |
|
|
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazuję informację do działu technicznego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuza2005
|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 22:10 Temat postu: |
|
|
dlaczego zablokowano dostep do phorum.pl z zagranicy? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 10:18 Temat postu: |
|
|
Ruch z zagranicy nie jest blokowany. Ewentualne trudności w dostępnie z zagraniczy mogą być spowodowane aktywnością spambotów. Aktualnie nasi administratorzy pracują nad rozbudową filtrów antyspamowych, dzięki czemu tego typu problemy powinny zostać wkrótce całkowicie rozwiązanie. Prosimy o kilka dni cierpliwości i przepraszamy za zaistniałe utrudnienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
xeos
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 22:48 Temat postu: |
|
|
Chciałbym zgłosić, iż nadal jest problem z logowaniem zza granicy. W moim przypadku jest to Irlandia. Moje forum to http://g-r-o-m.phorum.pl/ Dziś po raz pierwszy od prawie dwóch tygodni udało mi się na nie dostać. Problem w tym, że forum ładuje się ociężale (ten temat ładował się ok 10 min) a czasem "staje" w miejscu. Jeśli jest możliwość naprawienia tego błędu to proszę o jakieś działanie. Służę każdą informacją na temat mojego połączenia w tym drogi jaką przebywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|