Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kriz
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 00:01 Temat postu: Forum ciągle wylogowywuje użytkowników |
|
|
Problem pojawil sie jakis tydzien temu. Podczas przechodzenia miedzy działami, otwierania nowych okien, rozpoczynania nowych watkow w pewnym momencie konto zostaje rozlaczane, zmuszajac tym samym do ponownego logowania (zadne czyszczenie hasel, ponowne ich zapamietywanie, zaznaczanie opcji automatycznego logowania nie pomoglo). najpierw myslalem ze to problem z pamiecia przegladarki, ale zaczelo sie to dziac u wszystkich uzytkownikow na wszystkich przegladarkach. jesli moglibyscie sie temu bledowi przygladnac, bylbym wdzieczny.
adres forum:
dodatkowo zaznaczam, ze w momencie, gdy blad zaczal sie pojawiac, nie wprowadzalem zadnych nowych ustawien na forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator Redakcja phorum.pl

|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 09:24 Temat postu: |
|
|
Jest możliwe, że problem został wywołany prowadzonymi przez nas pracami konserwacyjnymi. Sugeruję wyczyszczenie pamięci podręcznej, w tym plików cookies przeglądaki internetowej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Blabla1
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 11:55 Temat postu: |
|
|
Podbijam, na moim forum istnieje dokładnie ten sam problem. Użytkownicy korzystają z różnych przeglądarek i OeSów. Sprawdziłem u siebie i proponowane rozwiązanie nie przyniosło rozwiązania. Usterka jest mocno uciążliwa Podobnie jak użytkownik - założyciel tematu nie dokonywałem żadnych modyfikacji na forum. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 14:17 Temat postu: |
|
|
W miarę możliwości proszę o podanie szerszego opisu, gdyż pozwoli nam to na szybsze zdiagnozowanie problemu. W jakiej sytuacji nastąpiło wylogowanie? Czy przed wylogowaniem użytkownik był przez dłuższy czas bezczynny (np. czytał lub pisał wiadomość)? Jakiego forum zgłoszenie dotyczy oraz jaki był adres IP użytkownika?
Prosimy o zgłoszenia, jeżeli opisany wyżej problem nadal występuje! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Blabla1
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 14:07 Temat postu: |
|
|
Chciałbym dodać, że dziś wyrzucanie z forum nasiliło się (tak jak nasiliła się moja aktywność na forum w postaci wpisów w różnych działach). W ciągu 30 minut forum wyrzuciło mnie 5 razy. Mam nadzieję, że ekipie uda się rozwiązać sprawę. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 09:35 Temat postu: |
|
|
W dniu dzisiejszym prowadzone zostały kolejne usprawnienia w konfiguracji serwerów.
Proszę o informację, czy problem w dalszym ciągu występuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Blabla1
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 09:05 Temat postu: |
|
|
Zaobserwowano, że w przypadku zamknięcia wszystkich kart forum (ale nie zamykając przeglądarki) użytkownicy nadal zostają wylogowywani.
Różne przeglądarki, różne OS. Nie, przeczyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 11:58 Temat postu: |
|
|
W dniu dzisiejszym zresetowane zostały ustawienia dotyczące zapamiętanych sesji. Negatywną konsekwencją tego faktu będzie konieczność ponownego zalogowania się do forów przez wszystkich użytkowników korzystających dotychczas z mechanizmu automatycznego logowania. Mamy jednak nadzieję, że przeprowadzone przez nas czynności rozwiążą problem z przerywaniem sesji podczas korzystania z forów dyskusyjnych. Jeżeli jednak tego typu problemy będą się utrzymywały to prosimy o informajcę zwrotną! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zedzik
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 23:59 Temat postu: |
|
|
Dostrzegłem jeden drobny fakt. Po zalogowaniu do adresu dopisywany jest session id. Przed modyfikacjami phorum wchodziłem na stronę jako zalogowany user, ale adres pozostawał ten sam, pewnie stąd problem. Wystarczy chyba dodać do zakładek adres stronki z kluczem po zalogowaniu, żeby "ciągle" być zalogowanym. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 08:20 Temat postu: |
|
|
Czy mamy przez to rozumieć, że problem nadal występuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zedzik
|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 13:20 Temat postu: |
|
|
Administrator napisał: | Czy mamy przez to rozumieć, że problem nadal występuje? |
Przepraszam, minęło trochę czasu zanim znowu tu zajrzałem. Tak, problem dalej występuje i nie tylko u mnie, ale także innych użytkowników forum, a czyszczenie cache i reset zapytań sql też nic dał. Trochę to głupie, że loguję się do swojego konta, kumpel przysyła mi link do tematu na naszym forum i wchodzę jako osoba niezalogowana. Zmusza mnie to do ciągłego dopisywania do adresu ?sid=... z poprzedniego logowania. Dadzą Państwo radę coś z tym zrobić?
http://bractworycerskieelk.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 08:07 Temat postu: |
|
|
Pracujemy nad aktualizacją systemu phpBB3. Mamy nadzieję, że definitywnie rozwiąże ona ten problem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zedzik
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 10:11 Temat postu: |
|
|
Wszystko już elegancko działa! Dzięki chłopaki  |
|
Powrót do góry |