Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ja sam
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 20:15 Temat postu: Przywrócenie kopii zapasowej |
|
|
Od kwietnia napisałem już z dziesięć razy w sprawie przywrócenia kopii zapasowej i ciągle nic. Odpowiedziano mi tylko raz na początku, proszono o dodatkowe informacje - a od tego czasu cisza. Kolejne wiadomości bez odpowiedzi. Może więc na forum ktoś mnie zauważy? Do kogo się mam zgłosić, żeby w końcu coś ruszyło? Chcę przywrócić kopię zapasową z dysku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Administrator Redakcja phorum.pl

|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 08:38 Temat postu: |
|
|
Najprawdopodobniej korespondencja e-mail nie została dostarczona. Proszę o więcej informacji na temat forum, a w szczególności podanie jego adresu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ja sam
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 22:22 Temat postu: |
|
|
Pewnego dnia, w kwietniu (mogę poszukać dokładnej daty) nie mogłem się zalogować na forum ani go podejrzeć. Żeby sprawdzić, czy forum nie zostało skasowane spróbowałem założyć nowe pod tym samym adresem - wyskoczył błąd, że forum pod tym adresem istnieje. Znaczy się - forum nie skasowane. Po tym teście zrobiłem operację przywracania hasła i po zalogowaniu zobaczyłem puste forum, wyczyszczone ze wszystkiego, co tam przygotowywałem. Co ciekawe w jedynej odpowiedzi, jaką na początku otrzymałem, dostałem informację, że forum zostało założone w dniu, w którym przywracałem hasło (w rzeczywistości było to kilka miesięcy wcześniej). Wygląda na to, że mimo komunikatu o błędzie, forum zostało wówczas tak jakby utworzone na nowo i zresetowane. Jeśli więc istnieje jakaś możliwość przywrócenia go do stanu sprzed tej operacji - to tego bym chciał najbardziej. Jednak skoro piszecie, że kopię posiadacie jedynie z 5 dni, to najprawdopodbniej pozostaje jedynie kopia którą zapisałem kiedyś na dysku. Nie wiem dokładnie w jakim stanie zaawansowania ona jest zrobiona, ale zawsze coś powinna zawierać. Mogę przesłać kopie wszystkich przesłanych przeze mnie w tej sprawie wiadomości - jeśli żadna oprócz pierwszej, na którą mi odpowiedziano, nie doszła, to chyba wymaga to też sprawdzenia...
Adres forum: sexy.phorum.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 08:42 Temat postu: |
|
|
Przykro mi, ale nie możemy posłużyć się zewnętrzną kopią zapasową. Faktycznie posiadamy możliwość cofnięcia się do stanu forum o 5 dni, ale niestety nie do kwietnia. Chciałbym zaznaczyć, że forum o wskazanym adresie od nowa zostało założone w kwietniu. Jeżeli jest to możliwe proszę o wskazanie dokładnego opisu błędu, gdyż to pomoże nam ustalić przyczyny opisanego stanu rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ja sam
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 09:32 Temat postu: |
|
|
Ale jak to „zewnętrzną”? To jest kopia wygenerowana za pomocą opcji dostępnej w panelu administracyjnym mojego forum. Więc jeśli tej kopii nie można użyć, to po co ona jest i jak się zabezpieczyć przed utratą danych? Nie do końca zostało założone, bo przy próbie jego założenia pod tym samym adresem wyskoczył właśnie komunikat o błędzie, że mianowicie pod tym adresem forum już istnieje i nie może zostać założone. Skoro istnieje, to nie zostało skasowane. Mimo tego, wygląda na to, że w tym właśnie momencie forum zostało tak jakby założone na nowo i wyzerowane... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 08:40 Temat postu: |
|
|
Pobranie zrzutu bazy danych może służyć na przykład do przeniesienia forum na własny serwer. Jesteśmy jednym z nielicznych serwisów, który daje użytkownikom taką szansę. Czy moglibyśmy prosić o przesłanie korespondencji potwierdzającej założenie forum wysłanej przez nasz system? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ja sam
|
Wysłany: Pon Paź 17, 2011 00:02 Temat postu: |
|
|
Czyli jedyną opcją przywrócenia bazy jest przejście na inny serwer? Trochę to jak dla mnie dziwny pomysł. Czemu nie możemy przywrócić forum tutaj? A może inaczej - czy jest sposób, żeby szybko podejrzeć, co ta baza zawiera? jakiś program, który to wczyta do jakiegoś szablonu i pozwoli sprawdzić, czy w ogóle kopia jest na tyle zaawansowana, że warto o niej gadać. Albo w razie czego można by po prostu kopiować zawartość regulaminów krok po kroku zamiast pisać od nowa. Korespondencję mogę przesłać, proszę tylko powiedzieć, na który adres. Bo z pisaniem na redakcja@phorum.pl mam do tej pory mało budujące doświadczenia. Przy okazji sprawdziłem jeszcze raz i potwierdzenie założenia forum mam z 28 VIII 2010. W kwietniu nic takiego nie przyszło. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Paź 17, 2011 08:37 Temat postu: |
|
|
Możemy posługiwać się wyłącznie wewnętrzną kopią zapasową. W miarę możliwości proszę o przesłanie kopii korespondencji na wskazany adres. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ja sam
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 17:02 Temat postu: |
|
|
Przesłałem przed chwilą kopię, proszę o potwierdzenie, że dotarła. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 23:45 Temat postu: |
|
|
Wiadomość została odebrana. Proszę spodziewać się odpowiedzi w ciągu najbliższego dnia roboczego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szymon210
|
Wysłany: Sro Sty 30, 2013 21:59 Temat postu: |
|
|
Czy mogę prosić o przywrócenie wersji z przed 5 dni naszego forum?
mercedes.phorum.pl _________________ www.autoexpert24.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
warladin trzeci stopień wtajemniczenia