Forum POMOC Strona Główna POMOC
wsparcie techniczne dla phorum.pl
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak dodać shoutbox?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB2
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agi
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 41

PostWysłany: Czw Gru 28, 2006 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz spróbować cbox-a powiększyć, a jak się nie da to przykro mi ale to już jest tak ustawione przez usługodawcę i nic na to nie poradzisz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bluesoul



Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 4
Skąd: Olsztyn,Poland,Europe

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aby zmienic rozmiar shoutboxa nie trzeba wchodzic znowu na stronkę www.cbox.ws .Wystarczy wejsc w Panel administracyjny->Fora->Zarządzaj->
Tam gdzie masz shoutboxa klikasz edytuj i tam gdzie masz:
Kod:
<iframe frameborder="0" width="200" height="305"

i np.jak jest za wąski to zmieniasz
Kod:
witdth="200"
na
Kod:
width="400"

_________________
http://olsztyn-darkness.phorum.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
Agi
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 41

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ze mozna zmienić, zmieniajac kod źródłowy, ale jesli nie chcemy zepsuć forum to lepiej jest dokonywać tych zmian za pośrednictwem panelu administracyjnego czatu. Mozna tam ustawić odpowiednią kolorystyke jak i wielkość. A jesli zmieniamy kod bezpośrednio na forum to możemy za dużo wykasować i przez to forum nie będzie działać. Przy jakimkolwiek wklejaniu kodów trzeba być uważnym, wystarczy nieraz usunięcie ">" i forum nam padnie.
Dlatego podałam iż najlepiej za pośrednictwem panelu na www.cbox.ws
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dark Angel



Dołączył: 09 Sty 2007
Posty: 4

PostWysłany: Sro Lut 14, 2007 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłem tak jak radził Bluesoul....Jest tylko jeden problem - mianowicie niezmieniła mi się wielkość tych rubryczek gdzie sie wpisuje imię i wiadomośc... Dlaczego się tak dzieje??
Moje forum:

www.sesje.phorum.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nadoll1
drugi stopień wtajemniczenia
drugi stopień wtajemniczenia


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 90
Skąd: Niedaleko Pucka ;)

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tamta zmiana kodu zaproponowana przez Bluesoul zmienia tylko szer. i wys. shoutboxa, ale nie zmienia szerokości rubryczek z imieniem i wiadomością.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
brysia



Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 2

PostWysłany: Wto Lut 27, 2007 15:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a można włożyć do cboxa autofresh? (automatyczne czyszczenie)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2094

PostWysłany: Pią Mar 02, 2007 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic nam na ten temat nie wiadomo Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MaciusMM



Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 1

PostWysłany: Nie Mar 04, 2007 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie,
Mam nastepujacy problem z Cboxem. Utworzylem go zgodnie z poleceniami i zgodnie z instrukcjam, a cbox zniszczyl mi forum. Zamiast niego jest biala plama, ktorej nie da sie ani usunac, ani zedytowac, poniewaz w panelu administratora te funkcje sa zasloniete przez biale plamy :/ Gdy chce usunac cale forum z Cboxem to on chce przeniesc tematy do innego forum, a to niczego nie zmieni. Macie moze jakis pomysl jak to zrobic?
Pozdrowienia,
Macius
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nadoll1
drugi stopień wtajemniczenia
drugi stopień wtajemniczenia


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 90
Skąd: Niedaleko Pucka ;)

PostWysłany: Wto Mar 06, 2007 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już wiele razy naprawiałem taki błąd.
I zawsze to było spowodowane złym kodem.
Pisz na gg: 227139 pomogę Ci to rozwiązać.
Usunąć się da i zedytować też trzeba pomyśleć Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lucy-chan



Dołączył: 26 Cze 2007
Posty: 1
Skąd: Wroclaw

PostWysłany: Czw Cze 28, 2007 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie polecacie wymiary?
_________________
...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel200388
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 23 Gru 2006
Posty: 35

PostWysłany: Czw Cze 28, 2007 19:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szerokosc kolo 600px. Wysokosc sma dobierz... moze ze 350pix....
_________________
www.kbl.phorum.pl <- zapraszam na to forum poswiecone sojuszowi OGry Smile

http://pawel200388.lua.pl/forum
http://test-imperium.lua.pl/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Doma



Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 1
Skąd: Bolesławiec

PostWysłany: Sro Lip 04, 2007 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

The Basic Cbox has some limitations and is ad-supported, but it's absolutely free!

If you choose to create a Basic Cbox now, you will have the option of upgrading to Premium at a later stage, should you wish.

The Premium Cbox has all of our impressive featureset: live chat capability, name reservation, moderators, message archival, and more. Totally ad-free! See feature comparison.

Pay by PayPal, credit card, check or money order through one of our secure payment processors.

Jeśli pojawia mi się coś takiego to co zrobić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2094

PostWysłany: Sro Lip 04, 2007 19:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o wybór miedzy opcja darową a "premium", która jest płatna.
Darmowa opcja zawiera reklamy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
klinone



Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 2

PostWysłany: Czw Sie 23, 2007 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy znacie takie kody do sb, nie wiem, moze z jakichs stron, gdzie nie mozna sie podszywac pod inne osoby, tzn nie da sie zmienic imienia osoby piszacej, bo pize sie automatycznie nickiem zalogowanej osoby...czyli po porstu w sb nie ma opcji imie, tylko sama tresc.. pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Vicuss
pierwszy stopień wtajemniczenia
pierwszy stopień wtajemniczenia


Dołączył: 27 Kwi 2007
Posty: 33
Skąd: Świnoujście

PostWysłany: Pią Sie 24, 2007 05:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kod trzeba dodać do index.php tak mi się zdaje. czyli jednak nie możliwe.
skorzystaj z opcji Cbox.
Jest o wiele ,wiele lepsza.
_________________
Zapraszam na stronę o całej serii GTA



Travian - Super gra osadzona w sredniowieczu
Vicuss
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSN Messenger Nazwa Skype
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB2 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POMOC  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group