Forum POMOC Strona Główna POMOC
wsparcie techniczne dla phorum.pl
 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy mogę przenieść forum?

 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB2
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
>>maker<<



Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 9

PostWysłany: Sro Sie 02, 2006 20:19    Temat postu: Czy mogę przenieść forum? Odpowiedz z cytatem

Niewiemdzialem gdzie to napisac ale zapewno e to bedzie problem
otuz chcialbym dostac moje dane z bazy danych aby przeniesc forum na niezalezny sewer
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Sro Sie 02, 2006 21:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wystarczy pobrać kopię zapasową z panelu administracyjnego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
>>maker<<



Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 9

PostWysłany: Sro Sie 02, 2006 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

fajnie dzieki...
...tylko jak tam to teraz zamontowac Very Happy
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Czw Sie 03, 2006 08:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh... właśnie ten problem rozwiązuje phorum.pl, więc polecam jeszcze raz przemyśleć przeprowadzkę Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
>>maker<<



Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 9

PostWysłany: Czw Sie 03, 2006 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i oczywiscie jest problem bo sciagniety plik sql ma jakies bledy gdy chce go dodac do bazy mysql na innym serweze (yoyo.pl) to wyskakuje blad
a jesli chodzi oto czy bedzie chodzilo pod perzemo to mam rozwiazanie najpierw zainstaluje zwykle phpBB podloczne do bazy z danymi z mojego starego foum jezeli uda mi sie ja dodac i pozniej tylko ulepsze do przemo

byla by tez mozliwosc jezeli mogbym dostac adres serwera bazy nazwe uzytkownika bazynazwe bazy danych i haslo bardzo bym prosil uwazam phorum z a najlepszy serwer do robienia for ale chcialbym sie usamodzielnic Very Happy moje forum www.forummax.phorum.pl czekam na odp (mam nadzieje ze sie doczekam
dane bazy danych Smile prosze na poczte) maxiu.kowal@op.pl lub maxiu.kowal@onet.eu lub tez (<lol>) graficznych05@walla.com
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Czw Sie 03, 2006 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem jest prawdopodobnie spowodowany różnymi wersjami serwerów baz danych i na to nic nie możemy poradzić... (chyba, że gdzieś w odchłani sieci znajdzie się jakiś konwerter?) Zewnętrzny dostęp do bazy danych nie jest możliwy.

Ostatnio zmieniony przez Administrator dnia Pią Sie 04, 2006 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
>>maker<<



Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 9

PostWysłany: Czw Sie 03, 2006 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

konwerter jest cos takiego ?? Very Happy
czy to cos rozwiazało by problem http://www.download.net.pl/3751/DBPut-data-transfer/
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 08:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie. Swoją drogą skrypt kopii zapasowej powiniem być dość uniwersalny (oczywiście pozostają problemy z wersjami serwerów), stąd też sugeruję przyjrzeć się komunikatom o błędach i może uda się to nawet ręcznie poprawić w rozsądnym czasie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
>>maker<<



Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 9

PostWysłany: Pią Sie 04, 2006 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

prpbowalem poprawiamel jeden za drugim ale bylo ich tysiace !
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Sob Sie 05, 2006 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jak już mówiłem, prawdopodobnie wynika to z różnych wersji serwera baz danych - i na to niewiele możemy poradzić.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sm0Kq
drugi stopień wtajemniczenia
drugi stopień wtajemniczenia


Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 57

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 08:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

administrator napisał:
Tak jak już mówiłem, prawdopodobnie wynika to z różnych wersji serwera baz danych - i na to niewiele możemy poradzić.
No wlaśnie.
_________________
..jak zrobić ciekawe bajery aby wzbogacić forum np.Shoutbox ZOBACZ!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
nadoll1
drugi stopień wtajemniczenia
drugi stopień wtajemniczenia


Dołączył: 23 Kwi 2006
Posty: 90
Skąd: Niedaleko Pucka ;)

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też tak myślę.
Też próbowałem i nie da rady.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Administrator
Redakcja phorum.pl
Redakcja phorum.pl


Dołączył: 31 Gru 2005
Posty: 2093

PostWysłany: Wto Sie 08, 2006 15:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem, na większości darmowych serwerów używana jest starsza wersja serwera baz danych i stąd problemy...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum POMOC Strona Główna -> Baza wiedzy o phpBB2 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POMOC  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group